Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Η λίμνη Πλαστήρα, το στολίδι των Αγράφων και του νομού Καρδίτσας βρίσκεται 25 km(χλμ.) δυτικά της πόλης της Καρδίτσας. Το τοπίο είναι συναρπαστικό καθώς η πανέμορφη λίμνη αγκαλιάζεται από ψηλά κατάφυτα βουνά.

Η περιοχή θεωρείται "παράδεισος" για κάθε φυσιολάτρη και παρέχει την δυνατότητα για ορειβασία, ψάρεμα, για εξάσκηση σε όλων των ειδών τα αθλήματα βουνού και περιπάτους στο δάσος.

Η λίμνη είναι τεχνητή και δημιουργήθηκε μετά την κατασκευή του φράγματος, του ποταμού Ταυρωπού,μιας τεράστιας κατασκευής σε σχήμα τόξου ύψους 83 μ. και μήκους 200 μ.

Ανεβαίνοντας προς τη λίμνη μπορούμε να επισκεφθούμε τον παραδοσιακό οικισμό Άγιο Γεώργιο και τα γραφικά χωριά Πορτίτσα και Μοσχάτο.
Όλα έχουν όμορφη θέα στο θεσσαλικό κάμπο και είναι από τα αγαπημένα στέκια των Καρδιτσιωτών για βραδινό φαγητό το καλοκαίρι. Φυσικά δεν θα παραλείψουμε να επισκεφθούμε τον υδροηλεκτρικό σταθμό της ΔΕΗ, ο οποίος κινείται από τα νερά της λίμνης.

Όλα τα χωριά γύρω από τη λίμνη είναι πανέμορφα. Στο Νεοχώρι που απλώνεται σε μεγάλη έκταση και έχει την καλύτερη θέα στη λίμνη, βρίσκονται οι περισσότεροι ξενώνες, ενώ μεγαλύτερη εμπορική και βραδινή κίνηση έχουν τα Καλύβια Πεζούλας.

Πως θα φτάσουμε με Ι.Χ

Από Αθήνα
305 χλμ μέχρι Καρδίτσα + 20 χλμ μέχρι Μεσενικόλα, πρώτο σταθμό της περιοχής Λίμνης Πλαστήρα, σύνολο 325 χλμ. Με κανονικές συνθήκες χρειαζόμαστε 4:30 ώρες για τα 325 αυτά χιλιόμετρα. Δύο διόδια μέχρι Λαμία. Από κει μένουν μόνο 90 χλμ, από τα οποία τα 40 περίπου είναι στροφές και μολονότι ο δρόμος είναι ασύγκριτα καλύτερος από παλιότερα, χρειάζεται προσοχή.
Από τη ΛΑΜΙΑ, σε λιγότερο από 1:30 ώρα είμαστε στην Καρδίτσα.

Από Θεσσαλονίκη
212 χλμ μέχρι Καρδίτσα + 20 χλμ μέχρι Μεσενικόλα, σύνολο 232 χλμ. Δύο διόδια μέχρι Λάρισα και από κει κινούμαστε μέσω επαρχιακών δρόμων. Σε περίπου 3 ώρες φτάνουμε Μεσενικόλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: